Zábavné videá, zábavné obrázky Google Art Project (.com) - Weblinks

Google Art Project (.com)

Túto adresu si zapamätajte! Nachádza sa tu totiž zatiaľ 17 múzeí a galérií sveta ako napr Palace of Versailles, alebo Van Gogh múzeum v Amsterdame. Všetky diela sú vo veľmi vysokom rozlíšení a prezeranie funguje ako Google Streetview. Linka v pokračovaní..

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZKPeN3ZNCOE

Jednoduchšie sa už návšteva týchto múzeí ani zrealizovať nedá. Kým ich navštívite niekedy osobne, tak si môžete kedykoľvek popozerať najznámejšie diela najväčších umelcov svojej doby. A múzeá budú pribúdať…

<zdroj www.techblog.sk>
Google Art Project je veľmi zaujímavý projekt, ktorý si pre nás pripravila firma Google a je úplne zadarmo. Ide o virtuálne prehliadky múzeí po celom svete, pričom zatiaľ je dostupných 17 múzeí z rôznych kútov sveta. Prítomné sú múzeá z Versailles, ale aj napríklad múzeum Kampa zo susednej Prahy, avšak verím že do Google Art Project budú ešte múzeá pribúdať. Prehliadky boli vytvorené známou technológiou – pomocou vozíkov, ktoré sa používajú aj na fotenie ulíc pre “Street View” v prostredí Google Maps.

To však nie je všetko, lebo samotná prehliadka je síce pekná, ale každého budú zaujímať hlavne samotné exponáty. Google poskytuje celkovo 1061 vysoko kvalitných fotografií vystavených exponátov, pričom zobraziť ich možno priamo kliknutím na exponát počas virtuálnej prehliadky, alebo si ich jednoducho prezerať vyberaním zo zoznamu exponátov v danom múzeu. Najzaujímavejší exponát múzea má vždy vyhotovenú aj fotografiu s veľmi vysokým rozlíšením až 7 gigapixelov. Nejde o preklep a fotografie týchto diel sú v rozlíšení skutočne až 7000 megapixelov.

<zdroj www.techblog.sk>

http://www.googleartproject.com

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry