Zábavné videá, zábavné obrázky Youtube – keď je vypnutý vo vašom videu zvuk.. Ako to obísť - Weblinks

Youtube – keď je vypnutý vo vašom videu zvuk.. Ako to obísť

Youtube bolo niekedy fajn. Zdieľali sme si príbehy, ako si Milan nabil zuby o schody, keď skúšal backflip na skate. Alebo sme len tak zo zj..u uploadli dôkazový materiál z chaty, po ktorom prestalo chodiť 8 z 10 kámošov von. No, lenže keď tieto videá začali mať až prílišnú popularitu a dokonca niekomu začali zarábať financie, veľkým hráčom sa to začalo prestať (krásny zvrat) páčiť a poslali do YT hejno právnikov, ktorým pred tým nedali pol roka žiadny prípad. A dnes tu máme zalicencovaný YT plný upozornení, že všetko niekomu patrí.

Technická stránka veci: Keď uploadujete video na YT s nejakým hudobným podmazom, algoritmus sa snaží zachytiť licencované skladby a zvuky. Ak ich zachytí, tak automaticky je vo videu stíšený zvuk. A aj keď si kúpite 4 sáčky pampersiek a budete do nich s..ť týždeň, nič s tým neurobíte.

Lenže! v YT sú tiež kolegovia, ktorí chcú uploadnúť nejaké to videjko o kamarátovej žene, ktorú prichytili pri testovaní plodnosti u iného samčeka. No a chcú tam dať podmaz od Elvisa „Only you“. A nejde. Tak vymysleli spôsob ako to šikovne obísť.

Riešenie: Uploadnite normálne video na YT. Po uploadnutí a spracovaní otvorte kartu „Moje videá“ (hore v menu po prihlásení). Nájdite zakázané video a pod ním by mala byť nepekná veta, hovoriaca o porušovaní autorských práv. Táto veta je aj pod videom pri prehrávaní užívateľmi. Tak na ňu kliknite. Otvorí sa podstránka, ktorá vysvetľuje čo a ako. No a na konci toho je, že sa chcete dozvedieť viac o tejto problematike. Áno poskrývali to fakt dobre. Nebudem vysvetľovať celý proces, je dole vo videu názorne vykrokovaný. Takže stačí vypísať formulár, odoslať a fúúha, audio funguje. Pri videu je potom iná hláška, ktorá oznamuje, že sa riešia autorské práva, ale koho to zaujíma, keď zvuk sa do videa vrátil! Ono YT vrátilo loptičku právnikom v podobe obrovskej, horiacej gule, takže teraz im denne chodí milión videí, ktoré akože neporušujú zákon a nech to oni odborne posúdia a prípadne znova zakážu (smejem sa, až sa mi ústa roztrhli a smejem sa dookola). No a kým sa dostane Vaše video na radu prejdú možno 2 roky (svetelné)..

Výsledky: Tento proces som vyskúšal pred pol rokom a video je stále funkčné. Po vyplnení formulára mi zvuk vybehol okamžite po odoslaní. Hláška sa nezmenila. Takže je vyhrané!
Takže.. Ako na to?

httpv://www.youtube.com/watch?v=_lVVZsJNfDE

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry