Zábavné videá, zábavné obrázky Counter Strike - Weblinks

Counter Strike

Kto nepozná Counter Strike, tak ho ani poznať nebude, lebo by ho už dávno spoznal. Tento článok by mohol byť len pre CS gamerov, ale skúsime ho naplátať aj pre veci neznalých. Zaujímavé na CS je, že vychádza z jednoduchej podstaty a že vsádza na jednoduchú hrateľnosť. Teroristi sa snažia odpáliť bombu, alebo narušiť odvoz rukojemníkov do bezpečia. No a zásahová jednotka sa snaží o opak. Alebo sa chcú proste jatkovo vymazať z mapy  všetci naraz (druh hry závisí od druhu mapy).

Hra samotná vznikla ako modifikácia hry Half Life. Tá bola z prvého pohľadu, mala príbeh a získala si mnoho hráčov (rozumej:zarobila majland). Takže táto komunita prišla na nápad postaviť proti sebe, jednoducho, dve skupiny z úplne opačného konca. A ono to zafungovalo. Chceli rýchlu akciu, tímovú hru (pretože Half Life sa hral jednotlivo) a veľa zábavy. Ono to je už druhotné, že tá zábava je vlastne zabíjanie. Hranie samotné však vyčarilo ďalší nečakaný aspekt a to vyplavovanie emócií. Jedni sa ich zbavovali a druhí ich so záujmom sledovali.

Takže áno bola to obyčajná sprostá strieľačka (kokos, aké jalové slovo) kde sa všetci naháňajú a po sebe strieľajú. Najdôležitejšie však je, že CS ako taký neťaží prvotne z grafiky, zaujímavého sveta, konfliktu a pod. Lebo to je pominuteľné, okukateľné (kokos, aké nespisovné) a po čase nudné. Vyššie sme to už spomenuli: najzábavnejšia na CS bola teda samotná hrateľnosť a zábava (však čo iné). Alebo aj nervy. Oba sú v hre prítomné na 50%. No a ako vieme, tak dôležité sú pri hraní emócie, lebo len tie udržia pozornosť. Degeš ten Moro. Jaký laker! (rozumej štastenko „lucker“). Kempuje jak *uj a sa tvári jak keby jak gejmil. A o to ide! Je to droga. Človek sa od svojej podstaty snaží byť lepší, byť na vrchole potravinového reťazca a keď ho potom dajaký vyrážkatý kemper (vôl, čo sedí zašitý a čaká na obete, rozumej:nehrá) sejme, tak to je riadny zárez do duše. Ďalšie kolo sa teda gamer vyzbrojí ešte viac a chce byť ešte lepší. No lenže keď ho ten istý kemper sejme na tom istom mieste, tým istým spôsobom, tak tam sa už určuje diagnóza zastreleného hráča (prvý krát v živote som videl, ako sa láme scanner o monitor) a nastáva deformácia osobnosti. Prehodnocujú sa morálne zásady, že vražda nie je až taká strašná. Keď mám dôvod.

Takže CS víťazí v rovine hrateľnosti. Teda zábavy. Posilňuje to hlavne fakt, že sa hrá v jednej miestnosti (veľmi nebezpečné) v kruhu priateľov (veľmi zradné), čo zábavu z hrania znásobuje rádovo. Stačí, že Neo zareže Azaziela nožom rovno zo zatáčky a následný rev tlupy vyplaší všetky holuby, hlodavce a farárov v najbližšom kostole (Pretože také veci sa proste Azazielovi nestávajú. On je profík). Vtedy vznikajú kultové hlášky a chvíle na ktoré sa nezabúda. Je bežné, že človek prestane hrať, lebo sa proste už nevie viac smiať a pľúca bolia ako po marlboro kamikadze strike. No a na druhej strane je tiež celkom zábavné sledovať amatérske rozoberanie kláves z klávesnice o stôl. Respektíve už vieme napríklad, kde vznikajú nové nadávky a pomenovania osôb. O CS slangu nehovoriac: ale ho rozzipsoval ryžákom (zastrelil ho streľbou zdola nahor zbraňou TMP), bacha ty kok*t, Neo má zas poľnohospodársky(zbraň nepriateľov kosí).. (pozor spoluhráč, Neo má PARA guľomet), ale mu dal najesť (nastrieľal do protivníka ceký zásobník).  Ale najlepšia hláška vznikla aj tak cez pauzu, keď sa šli autom kúpiť do neďalekej benzínky bagety. Mali to zabezpečiť dvaja gameri. Jeden druhého sa teda pýta : A môžem ti v aute fajčiť? Keď dovtedy v tom blízkom kostole aj nejaké holuby, hlodavce a farári ostali, tak ten posledný zrejme volal do Vatikánu po exorcistu, lebo tak neľudský smiech ešte nikto nikdy nepočul.

CS je kult a naďalej aj ostane. Emócie prevládnu nad rozumom a stále sa tlupa niekde raz za čas stretne. Baviť sa treba a takto kráľovsky tobôž. Na nožéé..

Ak chcete skúsiť niečo úplne nové v rámci hrania Counter strike, skúste Gun Gme Mód – viac tu

Pár názorných videí, kde sa dá pozorovať profesionalita hráčov a ich skúsenosti. Veľmi dobré pozeranie..

httpv://www.youtube.com/watch?v=0a4JI_wv5mE

httpv://www.youtube.com/watch?v=mILQZsJKZx4

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry