Zábavné videá, zábavné obrázky AVATAR 2 a zrejme aj 3 - Weblinks

AVATAR 2 a zrejme aj 3

Samozrejme, že keď film zarobí 2,7 (už čoskoro) miliardy a to ešte neprišiel na DVD (taký Blue ray bude pecka), tak už keď nie kvôli peniazom (samozrejme, že kvôli nim) , tak minimálne kvôli fanúšikom, ktorých má Avatar neúrekom. James Cameron má svoju prácu rád. V prvom rade ho to baví, je do nej maximálne vložený a hľadá nové výzvy. Až potom prichádzajú na rad peniaze. Takže ak Vás niekto obdivuje, obdivuje Vaše výtvory, zanechá to na duši príjemný pocit. Aspoň má človek dojem, že mu neboli mäso a kosti zverené od boha nadarmo.

Takže áno. Jamesa to baví a keď prvú časť točil na 180%, tak druhú chce na 280%. V každom prípade už dopredu naznačil, že dvojka bude akčnejšia (veď ktorá nebola:). Dej nie je vôbec jasný a kto tvrdí, že vie o čom bude tak hovorí nezmysly. Pretože ako je známe, tak James dotvára filmy v procese výroby a často nie je vôbec jasné ako to na koniec skončí.

My sa môžeme teraz domnievať ako by to byť mohlo. Najlogickejšia varianta je, že 

Druhá časť I.

ľudia potupne doletia na Zem a vo vidine stratených dolárov a cti sa na Pandoru (v gréckej mytológii je to „Prvá žena“, matka múdrosti..) vrátia a budú si chcieť vybojovať stratené späť. To by sľubovalo fakt výbornú akciu. Ak by bol pravdivý tento variant, tak by sme sa mohli tešiť na nové zbrane ako zo strany ľudí tak aj „Pandorčanov“. Trocha sa to vymyká tomu, že Pandora svojim spôsobom života neponúka zrejme zbrane, ktoré by sa mohli porovnať s pozemskými. Tak bude zaujímavé vidieť, ako to bude vyzerať v praxi na bojisku.

Druhá časť II.

Ďalším variantom druhej časti by mohlo byť ale niečo úplne iné, respektíve je jedno čo, ale zabil by sa čas druhej časti pred príchodom ľudí v časti tretej. Dvojka by tak bola celý čas len príprava na trojku, čo by riadne podtrhlo tržby oboch častí. Každý by chcel vedieť ako vyzerajú prípravy na absolútne záverečnú, poslednú bitku. No a samotnú bitku by si nenechal újsť asi nikto na zemeguli. Veď príkladov je mnoho, počínajúc Matrixom a Pánom prsteňov končiac.

Zbrane, boje

Ľudia by zrejme doniesli ďalších robotov (tentokrát útočnejších a viac vyzbrojených, väčších), špeciálne jednotky, vycvičené pre pohyb v džugli. Samozrejme by toto všetko podporili obrovskými loďami na orbite, ktoré by kobercovo ničili domorodcov pekne z diaľky..

Na druhej strane, čo je pre nás omnoho zaujímavejšie, by bola rozvíjaná zrejme už načrtnutá pointa z prvej časti a to zbrane v podobe prirodzených obyvateľov Pandory. Už poznáme vládcu vzduchu. Takže by došlo asi na vodu a zem. Na zemi má síce svoje zastúpenie ten veľký škaredý tigropes, ale určite by James vyčaril lepšiu obludu. Niečo, čo žije v nejakej hlbokej jaskyni, nemá zrak a pri ohrození vydáva rušivé vlny (dobre, dobre trocha mi už toto) a má nepriestrelný povrch tela. Z vody (oceánov) by mohli vyliezť fakt obrovské plazy (samozrejme modré). To by bola taká skrytá posila na záver a bola by to úplná pecka za sprievodu monumentálnej hudby, až by stíhačky a vrtulníky začali z neba sami padať. Ešte by prichádzali do úvahy iné kmene, alebo rasy, ktoré obývajú lietajúce ostrovy, alebo blízke planéty Pandory.

Čoho by sme sa mali dočkať určite

V každom prípade je tu obrovský priestor v kreativite. Už bol predstavený ekosystém planéty, takže uvítame nové tvary, farby, funkcie, pudy ďalších živočíchov. Toto všetko zrejme podčiarkne eko faktor, že príroda drží s domorodcami pokope a táto čistota dá vyhrať práve im. Určite sa dočkáme hlbšieho odkrývanie planéty, jej vzájomných vzťahov so všetkým. Taktiež nepovedal posledné slovo ani strom života, ktorý zohrá určite ďalšiu svoju rolu v tomto divadle.

Kto sa ne/vráti

V dvojke by sa mali vrátiť všetci predstavitelia jednotky (až na tých mŕtvych). Takže aj Ripleyová, teda Cameronov miláčik Sigourney Weaver. Súce zomrela, ale veď strom života vstrebal jej dušu, alebo čo to bolo. Tak zrejme ju teraz vloží do nejakého ďalšieho tela. Cameron sa nechal počuť, že dvojka by sa už nemala volať Avatar, keďže tam o Avatarov ani nepôjde. Všetci už majú svoje telo..  Bude zaujímavé sledovať ako mu to filmové štúdiá ne/zatrhnú, pretože Avatar sa stal za pár mesiacov miliardová značka. Veď ani taký Mercedes by nikto nepremenoval na Cedemers, lebo sa mu to páči viac.

Takže Avatar nás tu bude strašiť ešte dlhú dobu a už teraz vieme, že svojím spôsobom zmenil a posunul samotnú kinematografiu zase dopredu, tak ako pred ním Terminátor 2, alebo Titanic.

Tešíme sa

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry