Zábavné videá, zábavné obrázky Úprimná recenzia na Alien: Covenant - Weblinks

Úprimná recenzia na Alien: Covenant

Človek má niekedy zlosť, lebo nedostal prémie, alebo asistentku do postele a dostal ju do postele šéf, čo mu nedal tie prémie. Tak má potrebu dať jednu otcovskú nejakému živému tvorovi, napríklad deťom doma pri večeri. Ale vie, že to je bezdôvodné a nebude to chutiť tak, ako keď si to vaše 8 ročné decko ide v novovymaľovanej kuchyni robiť jahodový koktejl a nezaloží dekel na mixéri. A tak sme tu mali horúce debaty o Votrelcovi 1 a Votrelcoch od Camerona. Ktorý je lepší a horší.. No a Votrelec Covenant to vyriešil. Nastavil tak provokatívne ľavé líce, že to pýta nie otcovskú, ale kopanec kanadou. SPOILEEEER ALERT, ďalej nečítať. Čítať len podobne nasraní..

Bolo nás v kine asi 20, ale asi ma počuli, keď mi prvykrát ušiel Gmol Cédur smiech z úst. Nechtiac. To keď sa druhá ženská pošmykla už druhýkrát a pri tom brokovnicou zostrelila strop v ambulantnej kóji a potom si ešte zacvikla nohu do dverí. A keď si ešte aj sama odpálila loď v ktorej zhorela, tak som sa zdvihol, že radšej si idem upražiť domov tie fašírky, na ktoré som začal mať chuť po 10tich minátach filmu. Čo však Ridley Scott chcel, tak dvere kina sa otvárali až po skončení filmu, pretože to bolo večerné predstavenie a obchodné centrum bolo celé zatvorené. Tak som si po(s)tupne po tme sadol nazad. A tak na vaše šťastie môžem do Covenanta kopať, kým nebude mať držku na blato. Ja by som veľmi rád neopomenul demenciu posádky, na ktorej je vystavený celý príbeh. Ale to je taká tragikomédia, že by bola veľká škoda to celé nezhrnúť na jednu hromadu. Osobne som v kine čakal ešte tému z Bennyho Hilla a bola by to nádherná kompletka ako hodinovka v zľave v bordeli Červené srdiečko na okraji okresného mesta.

Na začiatku filmu si proste vytlačte všetky filmové klišé, kvôli ktorým sa vám pravé oko zaseklo pod horným viečkom a pekne si ich postupne odškrtávajte. Nechýba naozaj ani ženská, ktorá sa pošmykne a kvôli tomu samozrejme umrie. Z vášho spolupracovníka lezie zubatý ježko s chápadlami, ten sa trasie, jak keby mu vybielili sporiaci účet a vy.. Vy ho objímete. Pristanete na planéte, kde je kompletná biosféra, ktorú vy kompletne nepoznáte a celá vaša obrana proti virom, baktériám, nejakým zmutovaným včelám, či slonom šablozubým bude gopro kamera a šiltofka. Tu ide človek do Singapuru a zaočkuje sa. Chlapci a devy trebalo zaočkovať tiež. Proti demengitíde. Kto pôjde kolonizovať planétu s loďou za 897654368709865473 dolárov a 2000ckou zmrazených kolonistov? Posádka, ktorá predtým prešla mesačnou toxikačnou kúrou pitím 3 deci sava denne, miesto klikov mali naordinované bitie hlavou o zárubňu a pozeranie Hornej Dolnej na Markíze na 4K rozlíšení. Ináč si neviem vysvetliť to bezradné pobehovanie po planéte.

Čo urobíte ako prvé, keď sa stane z vašich kámošov drť do konzerv pre mačky? Samozrejme sa idete chlapsky SAMI vyšťať, alebo umyť do najtajnejších zákutí v jaskyni. Áno ženská sa šla naozaj umyť sama a pištol položila samozrejme meter od seba. Lebo taký pištol fakt zavadzia, keď si čistíte uši mimozemskou trstinou. Apropo zbrane. V roku 2100 sa stále strieľa samopaľmi 🙂 Čo, že máme laser, ktorý pretne vesmírne oceľové lano s ľahkosťou, ako nadržaný deviatak blanu svojej spolužiačke. My budeme strieľať guľky. A votrelca zabijeme tak, že ho cez celú kilometrovú loď nalakáme do nákladového priestoru a zatvoríme do auta. Z ktorého on samozrejme vylezie 🙂 A potom otvoríme bránu do vesmíru, lebo v dvojke Votrelcov to bolo cool. A vlastne aj v jednotke Votrelcov sme ho tak zabili. Hlavne, že hlavná hrdinka skoro pri tomto love sama zahučala, lebo sa .. potkla :))))))). Ale votrelec bol väčšie nemehlo a hneď na to sa on sám zamotal do úchytnej siete :))))). To som sa asi štvrtykrát schuti zasmial, ale hrala desne hororová hudba na plné deky, tak ma asi nebolo počuť.

Dobre. Skúsim sa naladiť na režisérovu nôtu. To nemal byť ten primitívny votrelec. On tam bol len kvôli prachom a pár nerdom. Tento film má totiž nadčasové poslanie, ktoré vo filme znázorňoval robot David. Téma kto je mojim Bohom a komu som Bohom ja, je tak ošúchaná, jak cédečko dídžeja spoza Maguria, ktorý už 38x za noc musel zahrať Haddaway – What is love, lebo devy zo Spišských Hanušoviec sa chceli po dojení a kosení trávy konečne uvoľniť. Mám dojem, že Ridley Scott chcel tento film natočiť len preto, aby videl Michaela Fassbendera bozkávať samého seba. Túto pusu má na smartfóne a pustí si ju vždy, keď ide šťať, aby si neošťal nohy. To sa mu péro vždy jemne dvihne do uhla, pod ktorým dokáže trafiť záchodovú misu.

Zhrnuto: Votrelec Covenant bola proste dráma o Fassbenderovi. V polovici filmu začal hrať svoj film vo filme a ja som už len čakal, že to skončí križiackou výpravou na koňoch za východu slnka, so Shakespearovským veršom v ústach a kopijou v ruke..  Film bol drámou o posádke, ktorá hľadala po planéte svoje IQ. A hra, ktorá následne výjde, by toto mohla mať ako premisu. Chodili by ste po planéte a okrem lekárničiek, by ste zbierali také svetielkujúce body, akože IQ. Keby ste nazbierali určitý počet IQ bodov, tak by ste miesto kameňov vedeli používať drevené patyky a neskôr strelné zbrane. Miesto chodenia by ste dokázali aj utekať a postupne by sa Vám napríklad medzi dvoma pevninami zjavil most a tak..

Dej filmu sa môže takto odvíjať len preto, lebo ho tak napísali scenáristi po pití Sava. V naozajstnom vesmíre, by sa dej zmenil každou minútou. Aj by to človek pardónoval, lebo veď Fassbender, Bohovia a hladkanie sa medzi nohami. Ale keď je celý tento nadčasový dej a poslanie postavené na dementných zvrat(k)och, tak to už naberá smer psychadelického sci-fi, kde si žijete vo svojom vlastnom vesmíre a každý sa na Vaše dielo pozerá ako na cisárové nové šaty. Hold musíme sa zmieriť, že dnešné filmy sú len za sebou poukladané obrázky bez ladu a skladu. Varia a chutia asi tak, ako keď Vaša 5 ročná copatá dcéra pečie svoju prvú tortu: čo som tam ešte nedala? Vajcia tam sú. Pekne so škrupinkou. Mamkine hodinky a tatkova papuča. Ešte kečup a dedkov strojček na zuby, uhorka a necháme nakysnúť na slnku. Asi taký maglajz pri pozeraní dostanete. A tí čo ochutnali Steak Bourguignon so sušenými baby paradajkami na rozmaríne a šparglovým krémom sa z tohto Scottovho žrádla nepekne zryhajú.

Ale nakoniec som bol rád, že som film videl. Nagrcal som dva kvalitné vedrá pomyjí a ráno mali moje dva prasatá čo žrať. Ďalšia čast Votrelcov bude už len dve hodiny bieleho plátna a ticha v kine, aby ste mali čas sa nad sebou zamyslieť. Kto ste, kam a odkiaľ smerujete. Pretože Xeonomorph je len primitívna sprostosť, ktorú treba čím skôr pochovať a venovať sa nadčasovejším témam. Cameron a Ripleyová môže v kľude spať..

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry