Zábavné videá, zábavné obrázky Ktorá videoherná adaptácia zarobila v kinách najviac $ ? - Weblinks

Ktorá videoherná adaptácia zarobila v kinách najviac $ ?

Lara Croft? Resident Evil? Ktorá adaptácia videohry zarobila štúdiám najviac? Dalo by sa povedať, že neexistuje priama úmera v rámci obľúbenosti hry a filmu. Najväčším problémom je vo filme stvárniť presne to, kvôli čomu hráči danú hru hrajú. A chcú to vidieť vo filme. Je veľmi zvláštne, že v 90% prípadoch je vo filme všetko okrem toho. Štúdiá potom plačú kvôli nízkym tržbám. Ale je to to isté, akoby sme išli na rande S Megan Fox a v posteli zistili, že je chlap, alebo má malé prsia.

V Doome nám chýbal akčný aspekt. Tá ponurá sci-fi-peklo atmosféra. A hlavne.. Hlavne.. Hlavne.. Masakrálna akcia! Hlavný hrdina by šiel vyslobodiť sestru, psa, obľúbenú hračku.. Vošiel by do miestnosti a dvojranovou brokovnicou by rozflákal hlavu Impovi. Rýchlo by prebil a hneď spoza rohu by urobil do Zombie vojaka dieru. Rozbehli by sa proti nemu psy. Zahnali by ho do kúta. Dal by dole z pleca motorovku a pridal plyn. Psy by sa na neho vrhali a do tváre by mu striekali potoky krvi.

Po  bitúnkovej akcii by bol pohľad na narezané telá a krv by mu tiekla do topánok aj pod topánky.  Do veľkej miestnosti by sa začali importovať všetka tá hnusná háveď s neumytými zubami, ľpinou za nechtami a pochybnou školskou dochádzkou. Široké vysúvacie dvere by chodili hore a dole pod návalom zombie vojakov a seržantov. Hlavný hrdina by bol v pasci.

Rozbehol by sa k najbližším dverám. Po ceste by stihol s opakovačkou odohnať pár impov a cestu by si rozrážal presnými ranami. Jediná nádej by boli dvere v rohu. Vpadol by dnu a dvere zatvoril. Všade tma. Ticho. Len škrek oblúd spoza dverí. Hľadal by nejaký vypínač. Klik! Neóny sa rozsvecujú. Život, alebo smrť? ŽIVOT! BFG9000!!, Big Fucking GUUUN 9000!!!. Našiel by sa v zbrojnom sklade. Začala by hrať vtieravá technohudba, ktorá jednoznačne potvrdzuje samovražednú berserk náladu hlavného hrdinu. Ten si práve nájdenú BFG9000 hádže na plece ako krovinorez. A keďže v miestnosti nie sú iné dvere, vydá sa na ultimatívnu celo-dedinskú zabíjačku.

Vykopne dvere a prvú salvu schytá Imp, ktorý sa vyparí s ďalšími 18 obludami. Hlavný hrdina začne stláčať spúšt ako divý a za hnusného hlasného škrekotu mizne viac a viac oblúd. Pohľad zhora, ako sa ho všetci snažia dostať a obkľúčiť a ako sa kopia ďalšie a ďalšie hory mäsa a kostí.

No dobre. Končím, lebo niekto odkuká scenár a neurobím nikdy kariéru. Ale nemohlo to byť takto? A s Rockom v hlavnej úlohe? Škodaaaa.

Neslaný Mortal Kombat. Priestor na krv, príbeh, efekty a postavy.. A súboje ako úvod do Filmárika a Filmušky. Cez víkend som v miestnej v krčme videl horšie bitky.

Alebo Lara Croft. Angelina je super. Ale Lara bola v jej a režisérovým ponímaní namyslená, neomylná krava, ktorá len špúlila pery trafila všetko na čo pozrela. Kde ostala tá atmosféra lokalít. To napätie, životunebezpečné situácie, kde nám tuhla krv?.. Tá charizma..

O Resident Evil ani nehovorím. Tá paródia na horor. Ešte že to troška zachraňuje Mila, ktorá sa v tejto úlohe našla. Keď som v RE1 vošiel do domu a ocitol sa v hale, tak prisahám, že by som vykadil aj sobotné raňajky. A to bol už štvrtok.. A keď na mňa vyskočili Zombie psy v úzkej chodbe, tak by som nemohol darovať krv ale len adrenalín. Vo filme to drhlo ako suchý rožok v hrtane. Prečo nezachovali pôvodný koncept? Dom naočkovaný smrťou za každým rohom? To ešte Paranormal Activity boli strašidelnejšie.. Partia, ktorá nemôže opustiť dom a za každými dverami sud s adrenalínom..

Kopneme si aj do Max Payne 🙂 .. Wahlberg.. No.. Môže byť. Ale kde sa podela Sexy Mona? Mila Kunis sexy je, ale nikdy to nebude Mona v čiernom obtiahnutom tričku a kožených rukaviciach, pripravená vraždiť. Kde ostali spomalené zábery? Tie, ktoré si hráči vymenili za porno časopisy a ukájali sa na nich??? Toto sme chceli vidieť! Bola tam až jedna scéna. O atmosfére a špinavom prostredí ani nehovoriac.. Herný Payne bola troska trosiek. Človek až cítil jeho depresiu v izbe. Chlad smrti. Pomstu v rukách.. Kde toto ostalo? Kde ostala akcia?? Mal to asi natočiť John Woo. To ešte Hard Target s Van Dammom mi pripomenul Max Payne-a viac.. No nič..

Hitman? Ani nezačínam 🙂 Ten holohlavý pubertiak?.. Čo tak Vin Diesela pán režisér..? A akciu z Fast and Furious kríženú s Mission Impossible..

Dobre. Tak nechajme mŕtvoly mŕtvymi (Tekken, Streetfighter, Alone in the Dark..) a ktoré adaptácie skončili ako tak dobre?

Silent Hill: Aj keby sme si želali viac krvi a hororu, dá sa povedať, že spracovanie a atmosféra boli blízko. Človek cítil popol a spálení telá. Hrdinka bola celkom sympatická. Policajtka liezla trocha na nervy. Ale spoločne im to sedelo. Efekty boli atmosferické, sestričky vážne odporné. Smrti bolestné, až nám popcorn padal z úst do topánok a opierky v kine sme ergonomicky tvarovali silou dlaní.

No a najlepšia adaptácia na koniec. Sadnite si a polknite čo jete, alebo cmúľate, lebo Winner je DOA! Dead or Alive. Anooo. Táto kravina. Áno tá snímka plná vagín, pŕs, svalovej hmoty, pekných farieb a nápaditých bitiek. Áno.. Myslím to satiricky. Ale aj táto satira pobavila viac ako všetky filmy hore dohromady. No a o to filmom ide nie? Pobaviť nás. A DOA nám dala všetko, čo sme chceli vidieť. Teda aspoň my chlapi. Pekné kočky si dávajú nakládačku. Áno aj do týchto partií. Sú stále pekne našminkované. Majú vždy dlhé nohy až po zem a umyté vlasy. A akcia je zábavná. Ku tomuto filmu pasuje cola a popcorn najviac. Aby človek nejak zamestnal mozog, ktorý si bije čelo o vnútro našej lebky. Padnú aj hlášky: Nie my spolu nespíme. Teda spíme, ale nespíme spolu, len spolu spíme 🙂 Prvoplánové, efektné na oko, správny záporák, správni hrdinovia, prsia na správnom mieste..

No. Ako to vyzerá, herné adaptácie to fakt dodnes nezvládli. Chystajú sa ďalšie, ktoré zrejme dopadnú podobne. Ale možno taký Warcraft, Starcraft, Duke Nukem, alebo Gears of War by nemuseli dopadnúť zle. V každom prípade si pozrite rebríček zárobkov jednotlivých adaptácií a posúďte či to stálo za to. What are you waiting for? Christmas?

1 Prince of Persia: The Sands of Time: $335,154,643
2. Resident Evil: Afterlife: $296,221,663
3. Lara Croft: Tomb Raider: $274,703,340
4. Pokemon: The First Movie: $163,644,662
5. Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life: $156,505,388
6. Resident Evil: Extinction: $147,717,833
7. Pokemon: The Movie 2000: $133,949,270
8. Resident Evil: Apocalypse: $129,394,835
9. Mortal Kombat: $122,195,920
10. Resident Evil: $102,441,078
11. Hitman: $99,965,792
12. Street Fighter: $99,423,521
13. Silent Hill: $97,607,453
14. Max Payne: $85,416,905
15. Final Fantasy: The Spirits Within: $85,131,830
16. Pokemon 3: The Movie: $68,411,275
17. Doom: $55,987,321
18. Mortal Kombat: Annihilation: $51,376,861
19. Super Mario Bros. :  $20,915,465 len Usa
20. House of the Dead:  $13,818,181
21. Street Fighter: The Legend of Chun-Li:  $12,764,201
22. Wing Commander:  $11,578,059 len Usa
23. Alone in the Dark:  $10,442,808
24. DOA: Dead or Alive: $7,516,532
25. BloodRayne:  $3,650,275

Polovica tržieb ostáva v kinách, takže na pár výnimiek v tomto zozname, všetky adaptácie prerobili, alebo zarobili pár miliónov. Taký „Avengers“ zarobil v čistom po odrátaní tržieb v kinách a marketingu štúdiu cez 400 miliónov dolárov. A to je bez DVD, BR zatiaľ..

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry