Zábavné videá, zábavné obrázky Avatar zrejme potopí Titanic. K dnešnému dňu totiž zarobil už 1,6 miliardy $ - Weblinks

Avatar zrejme potopí Titanic. K dnešnému dňu totiž zarobil už 1,6 miliardy $

Áno. Dlho sme nepísali o Avatarovi. Lenže čo ten film dokazuje, to sa nedeje každý deň. Pred nedávnom sa tu písalo, že Avatar čoskoro pokorí Pána prsteňov.. Teraz si však zobral ešte väčšie sústo. To najväčšie. Titanic. Zrejme tu ide o kanibalizmus, keďže režisér je rovnaký a Avatar zožerie jeho najúspešnejšiu snímku. Ani štúdiu Fox sa nesnívalo, že to dôjde takto ďaleko. Najoptimistickejšie odhady sa zastavovali niekde u 1,5 miliardy. Dnes je to už 1,6 miliardy. Takže otázka nestojí, či prekoná Titanic, ale či prekoná 2 miliardy. Dodnes sa to žiadnemu filmu nepodarilo.

Zaujímavosťou je, že Avatar nebol žiadnym pokračovaním, nemal žiadnu minulosť v podobe nejakej hračky (ako Transformers) a nebol nijakým spôsobom zapísaný v zábavnom priemysle (Harry Potter-kniha). O to je jeho úspech cennejší.

Bude zaujímavé sledovať debaty o možnom pokračovaní (Cameron by nerád, prachy však zrejme presvedčia) a následných možných tržbách. Zápletka by mohla byť v cajchu. Na Pandoru by sa ľudia vrátili aj s posilami a chceli by vybojovať planétu späť. To by priam núkalo akciu a boje. Cesta na Pandoru trvá 7 rokov, takže aj domorodci by mali čas na prípravu. Záverečná bitka by mohla takto nabrať rozmery z Pána prsteňov a dostať prívlastok „kultová“. No necháme sa prekvapiť. Zatiaľ je na podobné reči priskoro, lebo Avatar sa v kasovom ťažení ešte nezastavil. Cameron si už určite obzerá nejaký pekný ostrov, kde sa utiahne na starobu. Percentá budú určite veľmi slušné, keďže za Titanic dostal dohromady viac ako 115 miliónov $.

Prognózy sú viac ako priaznivé, pretože zárobky sú v piatom(!) víkendovom týždni stále na hranici 40 mil. dolárov. Prvý víkend to bolo niečo cez 77 mil. dolárov. Ak to pôjde takto štatisticky aj k ďalšiemu víkendu, tak tržby v rámci neho by nemali padnúť pod 30 miliónov dolárov. To veští tržbu okolo 50 miliónov dolárov v následujúcom týždni spolu s víkendom. Takže 24.1 by to mohlo byť kľudne 1,7 miliardy dolárov. Ale štatistika je sviňa,  matika nepustí a stať sa môže všeličo.

V každom prípade je Avatar komerčne absolútne najúspešnejším filmom za posledných 12 rokov! (zatiaľ)..

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry