Zábavné videá, zábavné obrázky Video: Skutočné prestrelky v americkej policajnej histórii I.: Keď sa dá prežiť 11 postrelení. - Weblinks

Video: Skutočné prestrelky v americkej policajnej histórii I.: Keď sa dá prežiť 11 postrelení.

Video z prestrelky sa nachádza pod popisom nižšie.

Táto neobyčajná prestrelka sa udiala 11. apríla 1986 na Floride medzi agentami FBI a zlodejmi Williamom Matixom a Michaelom Plattom. Obaja niekedy patrili k špeciálnym jednotkám, čo vysvetľuje celý priebeh udalosti.
Agenti boli v presile 4 na 1 a aj napriek tomu bol streľba vyrovnaná.

Agenti najprv vytlačili auto z cesty do stromu. Platt začal strieľať cez Matixa na agenta McNeilla a Mirelesa, ktorého zasiahol do predlaktia. Matix začal strieľať na agenta Grogana a Dovea. Grogan postrelil Matixa do predlaktia. McNeill vypálil 6 rán a zasiahol Matixa do hlavy a krku a ten upadol do bezvedomia.

Platt vystúpil z auta a bol postrelený agentom Doveom do pravého ramena. Guľka ráže 9 mm prevŕtala jeho pravé pľúca a zastavila sa 2 cm od srdca. Hrudník mu zalialo podľa neskoršieho vyšetrovania 1,3 litre krvi. Platt sa prevalil cez kapotu auta a bol postrelený do pravého stehna a ľavej nohy agentom Doveom. Ukryl sa za auto a strieľal zo svojho revolvera ráže .357 na agentov Risnera, Hanlona, Grogana a Dovea, ale bol zasiahnutý štvrtýkrát do predlakia, ktoré mu guľka zlomila. Bol zasiahnutý aj piatykrát! kedy ho guľka trafila do hornej časti ruky, prešla podpažím a zastavila sa pod lopatkou.

Opätoval paľbu a poranil agenta Orrantia a agenta McNeilla zasiahol do členka. Pištoľ agenta Dovea bola zasiahnutá a zničená. Hanlon bol zasiahnutý do ruky. Platt sa zmocnil Groganovho a Doveovho auta, aj napriek všetkým zraneniam. Kým sa ho zmocnil, zastrelil agenta Grogana strelou do hrudníka, strelil Hanlona do slabín a zabil agenta Dovea dvoma ranami do hlavy. Keď nastúpil do auta a chcel utiecť, agent Mireles na neho vypálil len jednou rukou (aj nabíjal) 5x z brokovnice a zasiahol plata do oboch nôh.

Druhý podozrivý, Matix, medzitým nabral vedomie a doplazil sa k Plattovi do auta. Mireles vystrelil ešte 4x a oboch trafil. Platt sa pokúsil naštartovať auto, keď dorazili ďalší dvaja dôstojníci. Platt vystúpil z auta a vypálil z blízka na Mirelesa 2x, ale netrafil. Vrátil sa do auta, lebo nemal viac nábojov a snažil sa naštartovať. Mireles vstal a tackal sa k autu. Vypálil 6x z pištole. Prvé dve strely netrafil.  Tretia, štvrtá a piata zasiahli Matixa do tváre, rozbili mu líca, sánku a hornú časť chrbtice. Šiesta zasiahla Platta do hrude a zastavila sa v chrbtici.

Prestrelka trvala 4 minúty, bolo vypálených 145 rán, dvaja agenti a dvaja podozrivý boli zabití. Iba jediný muž, Ronald Risner bol nezranený. Matix bol zasiahnutý 6x, Platt 12x!

Rekonštrukcia:

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry